LipoFit Süngomba kivonat

Akció!

MI A KÖZÖNSÉGES SÜNGOMBA?
Egy olyan gyógygomba, melyben közel 77 különböző hasznos vegyületet találtak az utóbbi években a kutatók:

- szabad gyökök lekötéséért felelős antioxidánsok, ásványi anyagok

- 16-féle esszenciális aminosav

- gyógyhatású poliszacharido

- antibakteriális és immunrendszert erősítő anyagok is megtalálhatók benne 

MILYEN TÁPANYAGOKAT TARTALMAZ A KÖZÖNSÉGES SÜNGOMBA?

Étkezési gombaként létfontosságú fehérjék és aminosavak (glutaminsav, alanin, treonin, szerin, hisztidin, glicin, ornitin, taurin és cisztin) valamint ásványi anyagok (kalcium, foszfor, vas, kálium, nátrium és magnézium) gazdag forrása. Természetes rosttartalma is kedvező az emésztésre.

Bioaktív hatóanyagai közül poliszacharidjai immunmoduláns hatásúnak bizonyultak: növelték a szervezet ellenállását a Helicobacter pilori baktériummal szemben, elősegítve a gyomor- és patkóbélfekélyek és atrófiás gasztitisz gyógyulását. Emellett gátolni képesek a gyomor- nyelőcső- vastagbél - és májrák növekedését. Immunmoduláns hatása előnyösen használható ki betegségekből való lábadozás idején is.

A diterpén hatóanyagok közül többet csak ebből a gombából ismerünk (hericenon A-H), amelyek különleges hatással bírnak: serkentik az Idegnövekedési Faktort, ami révén az idegsejteket védik és táplálják. Ezzel jótékony hatásúnak bizonyultak több idegsejt degenerációval járó betegség és állapot (Alzheimer - és Parkinson-kór, depresszió, öregkori demencia enyhítésében, sőt ígéretes eredményeket találtak a sclerosis multiplex előrehaladásának) késleltetésében.

Hasznosnak bizonyult olyan idegsérülések esetén, ahol az idegrostok kontinuitása nem sérült (idegrost nem szakadt el). Emellett egészséges embereken is javították a szellemi frissességet, teherbírást és tanulási képességet.

Alfa-glukozidáz blokkoló hatóanyaga cukorbetegeken csökkenti a vércukor ingadozását, idegvédő hatása pedig az idegrendszeri szövődmények (cukorbeteg láb, diabéteszes neuropátia) kialakulását késlelteti.

Szterolvegyületei kedvezően befolyásolják a vérzsírok és vérkoleszterin anyagcseréjét, amelyek zavara gyakran társul cukorbetegséghez (metabolikus X- szindróma). Fenolos vegyületei (hericenol A-D, hericén A-C, erinapiron C) szintén erre a gombafajtára jellemzőek, és antioxidánsként nem specifikus módon védik a sejteket a szabadgyökök károsító hatásai ellen. A vérzsírokra gyakorolt kedvező, és az antioxidáns hatás kombinációja hatékonyan védi az érfalakat az érelmeszesedéstől.

A KÖZÖNSÉGES SÜNGOMBA ELŐNYÖSEN ALKALMAZHATÓ:

- a szervezet védekező készségének erősítésére, elsősorban tápcsatornai megbetegedésekben, úgy, mint: gyomor- és patkóbélfekély, Helicobacter pilori fertőzésekben.
- rosszindulatú tápcsatornai betegségekből való felépülés elősegítésére, illetve ilyenek kiújulásának megelőzésére.
- Idegrendszeri betegségekben, depresszióban szenvedőknél az állapotromlás késleltetésére.
- Az időskori szellemi frissesség megtartásra.
- Cukorbetegeknél csökkenti a vércukor ingadozásait, késlelteti a diabéteszes ideggyulladás jelentkezését. Kedvezően hat a cukorbetegséghez társuló zsíranyagcsere zavarokra is.

AJÁNLOTT FOGYASZTÁSA:

Ajánlott adagolás Napi 5 ml, tetszőleges folyadékban bevéve (pl. tea, víz, gyümölcslé). A készítmény önmagában is bevehető.

Az 5 ml adag körülbelül egy teáskanálnyi mennyiségnek felel meg. Amennyiben először fogyasztja a készítményt, kezdje kevesebbel (pl. 2 ml), és fokozatosan emelje az adagot napi 5 ml-re.

Az ajánlott napi adagolást ne lépje túl!

Az élelmiszer kiegészítők nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Figyelmeztetés:

  • Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
  • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet es az egészséges életmódot!
18 040 Ft 18 990 Ft