LipoFit Multiverse

Akció!

A LipoFit Multiverse egy felnőttek számára formulázott liposzómás multivitamin folyékony étrendkiegészítő, trópusi gyümölcs ízben. Liposzómális formában tartalmaz C-vitamint, A-D-E-K vitaminokat, valamint B vitamin komplexet (B3, B5, B2, B6, B1, B9, B7 és B12 vitaminokat). Kéthavi adag!

Figyelmeztetés:

 • Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
 • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet es az egészséges életmódot!
13 290 Ft 13 990 Ft

Miért van szükség vitaminpótlásra?

A vitaminok az élethez elengedhetetlenül fontos szerves anyagok, amelyek enzimként, enzimek kofaktoraként illetve anyagcsere folyamatok katalizátoraként tartják fenn az Életet. Az emberi szervezet nem képes ezeket előállítani, és csak nagyon kevés vitamint képes raktározni. Ezért a vitaminokat kész formában a táplálkozással szükséges felvenni, legtöbbjüket napi rendszerességgel. A hiányos vitaminfogyasztás ezért súlyos klinikai betegségekhez (A vitamin hiánya farkasvaksághoz és bőrbetegségekhez, B vitaminok hiánya bőrbetegséget, vérszegénységet és beri-berit okoz, C vitaminhiány a skorbut, D vitaminhiány gyermekkorban angolkórhoz, felnőttkorban csontritkuláshoz vezet) nap mint nap a táplálékkal kell felvennünk. Azonban már kisfokú, de tartós vitamin alultápláltság zavarokat okoz az életfolyamatokban, ami fáradékonyságban, betegségekre- fertőzésekre való fogékonyságban, alvászavarokban, figyelem összpontosítás nehézségeiben, étvágytalanságban és rossz közérzetben nyilvánulhat meg.

Vitaminhiány a világ fejlett országaiban

Súlyos klinikai tünetekkel járó vitaminhiány előfordulása manapság már nagyon ritka a világ fejlett országaiban. Ám a közelmúlt felmérései szerint az enyhe, de életminőséget tartósan lerontó vitamin és ásványi anyagok hiánya egyre terjed a világ legfejlettebb országainak lakossága körében is. Egyes hiányállapotok (csontritkulás, szemfenéksorvadás) előfordulása drámai növekedést mutat az utóbbi 20 évben.

LipoFit Multiverse egészségvédő hatásai

A LipoFit Multiverse liposzómás multivitamin kimagasló biohasznosulású hatóanyagainak egészségre kedvező hatásait röviden a "Comission Regulation (EU) Nr. 432/2012, EFSA Health Claims" EU rendelet által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai alapján tekintjük át:

 • Részt vesz a sejtek energiatermelésében (valamennyi B-vitamin és C-vitamin), amivel hozzájárul a szervezet vitalizálásához testi-lelki-mentális túlterhelés idején.
 • Az immunrendszer működése elképzelhetetlen B1-, B6-, B7-, C-vitaminok hiányában. A D-vitamin pedig egyes immunsejteket (T és B lymphocyták) segít "felfegyverezni". Hiányában nem alakulnak ki az immunsejtek azon receptorai, amivel felismerhetik az idegen, betolakodó sejteket. D vitaminhiányban a lymphocyták száma nem csökken ugyan, de működésük zavart szenved.
 • Az A-, D3-, B9-, B12 vitaminok és folsav közismert élettani szerepeik mellett szabályozzák a sejtek és szövetek egészséges érési folyamatát, illetve védik a születő új sejt épségét a mutációkkal, DNS lánc sérülésekkel szemben. Ezzel csökkentik a sejtek rosszindulatú mutációinak kockázatát. Immunsejtekre gyakorolt hatásuk által a szervezet védekezőkészségét is támogatják.
 • A C-, E-, B2 vitaminok hatékony antioxidánsok, a szervezet vegyvédelmét ellátva a szabadgyökök ártó hatásai ellen. Közelmúltbeli tanulmányok rámutattak ennek fontosságára a nagyvárosi lakosság (légszennyezettség, tartósított élelmiszerek fogyasztása, stb.) és dohányosok (a dohányzás szabadgyököket is juttat a szervezetbe) esetében
 • A B5-, B6-, B7-, B9- vitaminok létfontosságú szerepet játszanak az élet építőköveinek számító aminosavak, fehérjék, zsírok és szénhidrátok anyagcseréjében és számos hormon előállításában.
 • A-, D3- és K vitaminokról bebizonyosodott, hogy késleltetik az öregedési folyamatokhoz köthető egyes degeneratív állapotok jelentkezését és előrehaladását: csontritkulást, a prosztata hyperpláziát és tumort, vastag- és végbélrák gyakoriságát, szemfenéksorvadást, stb
 • A szója lecitin, amellett, hogy különösen alkalmas anyag a liposzóma előállításához, hasznos tápanyag az agyi idegsejtek számára - az "agy motorolajának" is nevezik. Táplálja és fenntartja az idegsejtek ép működését és az idegingerületvezetést. Szociális otthonokban végzett tanulmányok eredményei szerint a lecitinfogyasztás mérhetően kedvező hatásúnak bizonyult időskorúak szellemi frissességének javításában, degeneratív mentális állapotok tüneteinek javításában. Ez tápanyagot biztosít a B1-, B3, B6-, B7 és B12 vitaminok által támogatott idegrendszeri működésnek.
 • A működőképes vörösvértestek felépítésében (vérképzés) a B6-, B12-vitaminok és folsav is nélkülözhetetlen a vér alkotóelemi mellett.

Kinek javallott a LipoFit Multiverse liposzómás multivitamin szedése?

 • A LipoFit Multiverse liposzómás multivitamin készítmény egy kiemelkedő biohasznosulású, komplex vitaminkészítmény, amely megszámlálhatatlan életfolyamat szabályozához járul hozzá.
 • Testileg- lelkileg megerőltető életszakaszban, stresszes élethelyzetekben, pl.: szezonális vagy tartós fizikai munka, vizsgaidőszak, sportolók felkészülése, stb.
 • Bármely okból (egészségügyi, meggyőződés- vagy hitbeli, stb.) fennálló egyoldalú táplálkozás hiánytüneteinek megelőzésére.
 • Az immunvédekezés erősítésére akut megbetegedések elkerülésére, illetve akut és krónikus megbetegedésekből való felépülés felgyorsítására.
 • Nagyvárosi felnőtt lakosság egészségi állapotának megőrzésére, a környezeti szabadgyök terhelés ellensúlyozása céljából.

A liposzómás gyártástechnológia előnye

A liposzómás gyártás azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön becsomagoljuk egy természetazonos, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a hatóanyagoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Az így formulázott hatóanyag 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe. Ezzel szemben a hagyományos gyártású vitaminok jelentős veszteséggel kerülhetnek hasznosításra.

A LipoFit Multiverse liposzómás multivitamin készítmény kiemelkedő biohasznosulási tulajdonságai által, naponta egyetlen kávéskanálnyi adagja tizenháromféle vitamin teljes körű pótlását biztosítja. Egy flakon kéthavi adagot tartalmaz.

LipoFit Multiverse tárolása

Eredeti lezárt flakonban sötét helyen, napfénytől és sugárzó hőtől védetten tárolandó. Gyerekek elől tartsa elzárva. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani, és 3 hónapon belül el kell fogyasztani. Tárolás során az alján üledék képződhet, ami a készítmény minőségét nem befolyásolja. Első kinyitáskor a flakon szisszenhet. Ennek elejét lehet venni, ha felnyitást megelőzően 1-2 órányi időre hűtőszekrénybe helyezik.

LipoFit Multiverse alkalmazása és adagolása

Használat előtt óvatosan felrázandó. Fogyasztható önmagában vagy tetszőleges italban (ivóvíz, tea, gyümölcslé) elkeverve. Napi adag: 1 x 5 ml (egy kávéskanál vagy mérőpohár). Mérőpohár a csomagolásban mellékelve.

További összetevők: víz, emulgeáló szer: szójalecitin, poliszorbát 80; növényi glicerin, aroma: trópusi gyümölcs aroma; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-anhidrát; tartósítószer: kálium-szorbát; édesítőszer: szukralóz.

Lehetséges ellenjavallatok, figyelmeztetések

A javasolt napi adagot ne lépje túl. A készítmény túladagolása arra érzékeny egyéneken ozmótikus hasmenést okozhat. Orvosi beavatkozást ez általában nem igényel, a hasmenést tüneti szerekkel csillapítani nem célszerű. Minél hamarabb kiürül a fölösleges szójalecitin, annál hamarabb szűnik meg a panasz! Terhesség idején a napi A-vitamin szükséglet (700 µg) túladagolásától óvakodni kell. Egyéb vitaminkészítmények, magas A-vitamintartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása esetén az A-vitaminbevitelt orvos, védőnő tanácsai alapján számolni szükséges. Ne lépje túl a napi 3.000 µg / 10.000 NE adagot! Véralvadásgátló kezeléssel egyidőben, máj és veseelégtelenség esetén kezelőorvos tanácsai alapján szedhető. A készítmény szója eredetű összetevőt tartalmaz, ezért szója allergiában kerülendő. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

OGYEI notifikációs szám: 22570/2019 (Ikt.szám: OGYÉI/59424-1/2019)