Harcolj a vitaminhiány ellen!

2020.09.04

Az egészségtelen táplálkozás, rosszul vezetett fogyókúra következményeképp a vitaminok közül leginkább a B1-, B2- és B6-vitamin hiánya jelentkezhet. Sajnos az újabb fogyókúrás irányzatokban 40 gramm körül van a napi zsiradékbevitel. Ha pedig még radikálisabb diétába kezdünk, akkor a zsírmennyiség arra sem elegendő, hogy a kellő zsírban oldódó vitaminmennyiséget megkösse.


A kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt a fent említett B-vitaminokon kívül hiány alakulhat ki a többi vitaminból is, úgymint:

  • Az A-vitamin, melynek hiánya farkasvakságot, szemszárazságot, fényérzékenységet, szaruhártya-lágyulást okozhat.
  • A B3-vitamin hiánya aluszékonyságot, vörös, pikkelyes, hámló, fekélyes bőrt, hasmenést, lelki zavarokat produkál.
  • A B5-vitamin hiányának tünete az égő láb szindróma, vagyis a végtagok bizsergése és zsibbadása, emellett izomgörcsök, fejfájás, hányinger, hányás, gyomorfekély jelentkezhet.
  • A B-12-vitamin hiánya vérszegénységet okozhat.
  • A C-vitamin hiánya okozza a skorbutot (duzzadt/puha/vérző íny, kilazult fogak, orrvérzések, bevérzések a bőrben vagy a nyálkahártyákon, végtagfájdalmak, egyéb fájdalmak).
  • A D-vitamin hiánya gyerekeknél angolkórt okoz, felnőtteknél csontlágyulást (amely csontfájdalmak, spontán törések képében jelentkezhet).
  • Az E-vitamin hiány miatt ingerlékenyek a csecsemők, felnőtteknél pedig idejekorán elkezd öregedni a bőr, hullani a haj.

Előzd meg a hiánybetegségek jelentkezését! Igyál naponta LipoFit Multiverse folyékony liposzómás multivitamint, melyben az összes szükséges vitamint megtalálod. Trópusi gyümölcsízben kapható multivitaminunk liposzómális formában tartalmaz C-vitamint, A-D-E-K vitaminokat, valamint B vitamin komplexet (B3, B5, B2, B6, B1, B9, B7 és B12 vitaminokat). Liposzómális formájának köszönhetően, a vitaminok 96%-a tud hasznosulni a szervezetedben.

Ne habozz, harcolj a vitaminhiány ellen és vedd meg még ma a LipoFit Multiverse multivitamint!