Erősítsd immunrendszeredet - tápláld emésztőrendszeredet megfelelően!

2020.12.07

Te tudtad, hogy a helyes táplálkozással, vagyis a bélrendszer megfelelő gondozásával számos betegséget elkerülhetsz? Így igaz, sőt, mivel a vírusok elleni védekezéshez elengedhetetlen sejtek nagy része a bélrendszerben található, így annak gondos ápolásával immunrendszered védekezőképességét is nagyban támogathatod.

Ezeket a sejteket legkönnyebben úgy tudod megóvni és segíteni működésüket, ha az étkezéseid alkalmával törekedsz arra, hogy a megfelelő tápanyagokat vidd be szervezetedbe. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk neked pár olyan élelmiszert, amik garantáltan hozzájárulnak emésztésed segítéséhez és ezáltal immunrendszered erősödéséhez is.

Zab

Magas rosttartalma miatt a zab képes hamar rend behozni emésztésedet. Béta-glukán tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással is bír, mely kifejezetten jótékony hatással lesz az immunrendszeredre. Ezenfelül a zab kiváló méregtelenítő hatással bír és a gyomorégés ellen is hatásos megoldást nyújthat.

Lenmag és chiamag

A zabhoz hasonlóan ezek az apró magok is telis-tele vannak rostokkal. Emiatt pedig segítik a méreganyagok mielőbbi távozását a szervezetből és felgyorsítják az anyagcserédet. Nagyon magas vitamin és ásványianyag tartalmuk által képesek felvenni a harcot a rossz, gyulladást okozó baktériumokkal szemben. Kombináld ezeket a pici kis magokat zabbal és pár szem bogyós gyümölccsel, hogy egy igazi rost- és vitaminbombát kaphass!

Banán

Igaz az, hogy a banán minden emésztési panaszra kiváló megoldást jelent! Szintén magas rosttartalma segíti a székrekedés megszűntetését, míg ezzel ellenkezőleg, a banánban található pektinek a hasmenést szűntetik meg rövid időn belül. Továbbá a gyümölcsben található fruktooligoszacharidok elősegítik az emésztőenzimek és a bélben található jó baktériumok termelődését. Vigyázat! Magas cukortartalma miatt cukorbetegeknek nem ajánlott!

Joghurt

A joghurt készítményekben számos élő mikroorganizmus található, melyek hasonlóak a belekben burjánzó sok milliárd jótékony baktériumhoz. A joghurt rendszeres fogyasztásával elősegítheted a jó baktériumok elszaporodását bélrendszeredben, melyek aztán képesek lesznek felvenni a harcot mindenféle vírussal szemben. Arra azonban érdemes odafigyelned, hogy a cukros joghurtok helyett inkább az élőflórásakat emeld le a polcról.

Ha ezen felül is szeretnéd még jobban támogatni immunrendszeredet, akkor szerezd be a LipoFit Multiverse liposzómás multivitamint! Készítményünkkel a megfelelő étkezés mellett az összes immunrendszert támogató vitamint egyszerre viheted be szervezetedbe!


Kattints és tudj meg róla többet! www.lipofit.hu/p/lipofit-multiverse